Voditeljice Music Together® radionica

Voditeljice i voditelji Music Together radionica educiraju se pod okriljem Music Together® LLC-a u Princetonu, New Jersey, USA. 

Pohadaju redovite strucne seminare i tecajeve kako bi roditeljima i svima onima koji se brinu o djeci približili nacine poticanja glazbenog razvoja djece, te pomogli uciniti glazbu nerazdvojnim dijelom svakodnevnog života svakog djeteta, te stvorili zabavno, neformalno, društveno okruženje koje podupire rani glazbeni razvoj djece.

Ovdje mozete pogledati kako izgleda jedna od edukacija nasih voditeljica.

photo Suzana Tomasovic

Music Together program otkrila je 2003. godine pohadajuci radionice Music Together programa sa svojim, tada 8-mjesecnim sinom. 

U jesen 2004. godine pohada Techer Training u Chicagu, te uspješno polaže ispit i postaje Registered Music Together Teacher.

Uz nesebicnu pomoc mentorice Marshe Melsheimer, te kolegice Irene Claude koje su joj svojim dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom predškolske dobi uvijek bile neiscrpni izvor informacija i savjeta, stekla je svoja prakticna znanja i usavršila se u svojem novom pozivu. Njihovom strpljenju, toleranciji i strucnosti, te motivaciji u glazbenom stvaranju duguje neizmjerno mnogo.

U jesen 2006. za izuzetna postignuca u poduci i artikuliranju programa, Music Together Center For Music and Young Children u Princetonu dodijelio joj je status Certified Level 1 Music Together Teachera.

U travnju 2008. pokrenula je prvi Music Together centar u Zagrebu.

Rad u Music Together programu ne bi bio ni upola toliko zabavan i nadahnjujuci da kroz ovo citavo vrijeme nema neiscrpnu podršku i inspiraciju u svojoj obitelji.

Veliko joj je zadovoljstvo ovaj iznimno kvalitetan i zabavan glazbeni program za djecu predškolskog uzrasta podijeliti s vama!

     
photo Vida Manestar

Vida je diplomirala predskolski odgoj na Uciteljskoj Akademiji, a trenutno zavrsava diplomski studij glazbene pedagogije na Muzickoj akademiji u Zagrebu.

Aktivno muzicira od ranog djetinjstva, a od 19. godine sudjeluje u mnogim glazbenim projektima kroz ples, pjevanje, te kao autor glazbe.

Prva iskustva u radu s djecom stjece tijekom studija predskolskog odgoja, u radu kao teta cuvalica, te kasnije i s vlastitim necacima.

Idealan spoj svojih dvaju profesionalnih interesa pronasla je u Music Together radionicama gdje može nesputano poticati razvoj glazbenih vjestina djece.   

U ožujku 2011. s uspjehom, uz posebnu pohvalu Lili Levinowitz (zacetnice Music Together programa), završava Teacher Training Workshop i postaje Registered Music Together Teacher. 

     
  Nataša Klaric Bonacci

U rodnom Šibeniku Nataša završava osnovnu školu i gimnaziju te srednju glazbenu školu - smjer violinist. U Zagrebu završava studij fonetike i njemačkog jezika i književnosti.
Glazbom je okružena od malena, a više je godina i aktivan član Gradskog komornog orkestra iz Šibenika.
Nakon studija zapošljava se kao glazbeni terapeut te radi s djecom s govorno-jezičnim poteškoćama. U području glazbe i rada s djecom dodatno se educira na seminarima u Hrvatskoj i Njemačkoj.
S Music Together programom upoznaje se kroz pohađanje radionica sa svojim sinom u čemu istinski uživa skupa s cijelom obitelji.
Nakon više od godine dana pohađanja radionica u Zagrebu odlučuje se za edukaciju unutar Music Together programa te u studenome 2014. godine u Bologni (Italija) s uspjehom završava Teacher Training Workshop.