Radionice

 

 

GLAZBA POTICE CJELOKUPAN RAZVOJ DJETETA 

 


Da li ste se ikada upitali što možete uciniti kako biste potaknuli glazbeni razvoj djeteta?

Upoznajte Music Together® i doznajte koliko je važna uloga roditelja u ranom glazbenom razvoju djeteta!

Music Together radionice nadahnjuju prirodnI entuzijazam djeteta prema glazbi i pokretu, razvijaju osnovne glazbene vjestine i njeguju ljubav prema glazbi.
 

 

MUSIC TOGETHER JE:

 

  • medunarodno priznat glazbeni proglam za djecu predškolskog uzrasta nastao 1987. godine u SAD-u (Princeton, New Jersey)
  • prvi glazbeni program za djecu predškolskog uzrasta koji se temelji na znanstvenim istraživanjima, dobno primjerenim glazbenim instrukcijama za djecu od rođenja do 7. godine, koji kao najvažniji element istice sudjelovanje odraslih u aktivnom stvaranju glazbe s djetetom

 

 

Aktivno stvaranje glazbe kroz igru, pjevanje, pokret i improvizaciju za cijelu obitelj

 

 

  • Za djecu od rodenja do 7. godine života, te roditelje ili druge odrasle koji se brinu o djetetu
  • Neformalno ucenje glazbe kroz igru u grupama razlicite dobi
  • Dobno/razvojno prilagoden program, utemeljen na najsuvremenijim znanstvenim istraživanjim
  • Aktivno sudjelovanje roditelja u stvaranju glazbe
  • Informiranje roditelja o ranom glazbenom razvoju djeteta

 


Materijali i program testirani od strane roditelja i predškolskih ustanova

 

 

  • CD–i i ilustrirane knjige s notnim zapisima pjesama za svaki od 9 semestara programa
  • razvojno primjereni instrumenti i rekviziti

 

 


Pogledajte kako izgleda Music Together radionica

 

 

 

 

 

 

 

 

OSNOVNI PRINCIPI MUSIC TOGETHER FILOZOFIJE

 

 

 

 

 

 

Sva su djeca nadarena za glazbu

 

Sva djeca mogu savladati osnovne glazbene vještine, odnosno naučiti kretati se u ritmu i pjevati u tonalitetu. Ako to njihova okolina potiče i njeguje, te ako ih se dovoljno rano na primjeren način izlaže utjecaju glazbe djeca mogu vrlo rano savladati ove osnovne glazbene vještine. Na taj način djeca će biti motivirana da jednog dana aktivno sudjeluju u glazbenom stvaralaštvu svoje kulture. Stavljajuci naglasak na konkretna, prakticna glazbena iskustva, Music Together djeci pruža zadovoljsvo stvaranja glazbe, umjesto pasivnog doživljaja glazbe sa CD-a ili televizije.

Djeca prije svega uce od svojih najvažnijih ucitelja - roditelja/clanova obitelji/odgajatelja u vrticu, tj. od onih s kojima su najviše povezani

 

Roditeljska uloga, odnosno uloga odrasle osobe bliske djetetu, u aktivnom stvaranju glazbe smatra se kljucnom u glazbenom razvoju djeteta.  

Naše radionice mogu pohađati mame, tate, bake, djedovi, tete i ostali članovi obitelji ili važne osobe u životu djeteta. 

Music Together okuplja obitelji pružajuci bogato glazbeno okruženje na satu, te pomaže roditelju osmisliti spontano stvaranje glazbe kod kuce, u kontekstu svakodnevnog života. 


Ucenje glazbe kroz igru

 

Za ucenje glazbe i glazbeni razvoj kod djece predškolske dobi važna je igra, u razvojno primjerenom, glazbeno bogatom okruženju, koje i djetetu i odraslima pruža mogucnost eksperimentiranja, te direktnog i spontanog sudjelovanja u stvaranju glazbe.

 

 

Doznajte više o povijesti Music Together programa

 

KAKO JE PROGRAM KONCIPIRAN? 

Program se sastoji od devet razlicitih glazbenih kolekcija, koje dijete može proći kroz period od tri godine. Kolekcije nisu medusobno povezane, tako da se radionice mogu poceti pohadati u bilo kojem ciklusu tijekom godine.

Svaki redoviti ciklus/semestar traje 10 tjedana - jedna 45-minutna radionica tjedno. Ljetni ciklus traje 6 tjedana, uz mogucnost pohadanja radionica jednom ili dva puta tjedno.

Tri su redovita ciklusa godišnje: jesen, zima i proljece. Ljetni ciklus održava se ovisno o interesu polaznika.

 

 

Aktivnosti ukljucuju pjevanje, brojalice, pokret, glazbenu improvizaciju, te muziciranje na dobno primjerenim instrumentima kroz igru.

 

 

Aktivnosti i glazbene instrukcije su neformalnog karaktera, no pažljivo osmišljene i strukturirane. Nisu orijentirane prema scenskom nastupu, već se provode u opuštenoj i veseloj obiteljskoj atmosferi i dobno su primjerene za djecu predškolske dobi, te jednostavne i zabavne za roditelje. 

 

VRSTE RADIONICE PREMA DOBNIM SKUPINAMA 

Osnova programa su obiteljske radionice za djecu od rodjenja do 5. godina i roditelje. Ako imate više djece - zajedno mogu pohadati istu radionicu!

Radionice za bebe od rođenja do 8. mjeseca života predstavljaju uvodni dio u Music Together program na kojem roditelji uče na koji način osluškivati, pratiti, poticati glazbeni razvoj bebe od najranije dobi.

Radionice za djecu od 5. do 7. godine djeca pohadjaju samostalno. U društvu svojih vršnjaka uče osnovne glazbene koncepte i uče se samostalno, kreativno izražavati kroz glazbu.

Location:
Class Schedule Start Date Duration End Date Teacher

Medimurska 11
Medimurska 11
Zagreb
location map
Tuesday 17:15 Feb 16, 2021 10 weeks Apr 20, 2021 Vida Manestar
Tuesday 18:15 Feb 16, 2021 10 weeks Apr 20, 2021 Vida Manestar
Wednesday 17:15 Feb 17, 2021 10 weeks Apr 21, 2021 Vida Manestar
Wednesday 18:15 Feb 17, 2021 10 weeks Apr 21, 2021 Vida Manestar
Thursday 17:15 Feb 18, 2021 10 weeks Apr 22, 2021 Vida Manestar
Thursday 18:15 Feb 18, 2021 10 weeks Apr 22, 2021 Vida Manestar
Friday 17:00 Mar 05, 2021 10 weeks May 07, 2021 Vida Manestar
Saturday 10:00 Feb 20, 2021 10 weeks Apr 24, 2021 Nataša Klaric Bonacci
Saturday 11:00 Feb 20, 2021 10 weeks Apr 24, 2021 Nataša Klaric Bonacci